Speciaal optreden Jett Rebel tijdens Bergse Guitar Week

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Niemand minder dan Jett Rebel zal op donderdag 18 mei een speciaal concert geven waarin hij een ode brengt aan de gitaarmuziek. De popsensatie komt met zijn eigen band en een aantal gitaargasten naar Gebouw-T in Bergen op Zoom, voor een exclusief optreden met songs die hij speciaal voor deze gelegenheid uitkoos.

Het optreden maakt deel uit van de Sena Performers European Guitar Week die op woensdag 17 mei van start zal gaan. De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night startte woensdag 3 mei om 10.00 uur. "Vorig jaar stond de Guitar Week nog in de kinderschoenen maar deze editie pakken we groter uit. We hebben echt een aantal geweldige clinics en prachtige optredens. En natuurlijk is het werkelijk fantastisch dat Jett Rebel een volstrekt speciaal programma in elkaar zal draaien waarbij hij een aantal bekende gitaristen zal uitnodigen”, aldus Jean-Paul Heck die de programmering van zowel de Guitar Week als de Sena Performers European Guitar Award deed.

Landelijk evenement

Gertjan Koster, directeur van Gebouw-T, is erg content met de opzet. "Onze ambitie is om de Guitar Week uit laten  groeien naar een landelijke niche evenement, een must voor de gitaristen uit Nederland en België.” Het programma start op 17 mei in het CKB waar een aantal gitaarleraren van de muziekschool maar ook autonome gitaardocenten en bekende gitaristen uit de regio clinics zullen geven. Gitarist Angelo de Rijke komt deze middag voor een demonstratie naar Bergen op Zoom. De Rijke is op dit moment de vaste gitarist van Guus Meeuwis en speelde eerder bij onder meer zangeres Anouk. Donderdag 18 mei ligt het zwaartepunt op Jett Rebel’s Guitar Night. Vooraf aan het concert zullen er wederom twee gitaarclinics worden gegeven. Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong van de band Navarone vertellen wat er voor nodig is om met twee gitaristen in een band te spelen. Ook Jack Pisters, voormalig gitarist van Anouk en Keith Caputo en docent en oprichter van de Popschool van het conservatorium van Amsterdam, zal laten zien wat je allemaal met een gitaar kunt doen.

Samenwerking met onder meer ProefMei

Vrijdagavond geven in de cafés Die Twee en De Saeck twee bands van het conservatorium van Amsterdam optredens. De Stichting van de Sena Performers European Guitar Award, Gebouw-T en Aangenaam Bergen op Zoom slaan dit weekeinde tevens hun handen ineen met de organisatie van ProefMei. Zo geeft flamenco-gitarist Edsart Udo de Haes tijdens ProefMei op vrijdagavond een concert in de beeldentuin van het Markiezenhof. Zaterdag 20 mei zal singer/songwriter sensatie Yori Swart concerteren op de binnenplaats van dit stadskasteel. Tevens kan de bezoeker in de Beeldentuin genieten van verstilde gitaarliedjes van Midas. In Gebouw-T zal ’s avonds The Doors Alive, de beste Doors-coverband ter wereld, optreden.

Grote namen

Zondag 21 mei is de finaledag, die wordt afgetrapt met een Beer Crate Session in Den Enghel. Hierbij zullen vanaf 15.00 uur een aantal gerenommeerde Nederlandse gitaristen zoals Jan Akkerman, Adriaan Vandenberg en Jett Rebel aanschuiven om te vertellen over hun ervaringen. ’s Avonds krijgt de Amerikaanse superster Joe Bonamassa de Sena Performers European Guitar Award uitgereikt. Bonamassa heeft aangeven dat hij zeker zal spelen tijdens het event . Naast Bonamassa komt er een keur aan grote sterren voorbij. Zo zullen Jett Rebel, voormalig winnaar Jan Akkerman, Danny Vera, Leendert Haaksma, de befaamde akoestische flamenco-grootmeester Eric Vaarzon Morel, rockzangeres Anneke van Giersbergen en de Nederlandse rockband Navarone optreden. Daarnaast komt speciaal vanuit Engeland het blues/folk trio Wille & The Bandits naar Bergen op Zoom.

De kaartverkoop voor Jett Rebel’s Guitar Night start vandaag op 10.00 uur. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de gitaarclinics en de Beer Crate Sessions. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl.

Over de Sena Performers European Guitar Award

De Sena Perfomers European Guitar Award (SEGA) wordt uitgereikt aan een (inter)nationale artiest die zijn sporen heeft verdiend binnen het (inter)nationale popcircuit en een inspirerende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de elektrische gitaarmuziek. De Sena Performers European Guitar Award wordt mogelijk gemaakt door Sena Perfomers, Aangenaam Bergen op Zoom ,Gebouw-T, Bax Music , CvA Pop Department en Cultuurbedrijf.

Foto: Gebouw-T