Nog meer parkeerleed, meldt deze keer het CDA

BERGEN OP ZOOM – De week staat politiek gezien duidelijk in het teken van parkeren. Na GBWP, PvdA en Groenlinks meldt nu CDA'er Erik Verbogt zich met een prangende kwestie. Het betreft de Celebesstraat, een doodlopend laantje tussen de Buitenvest en het spoor.

Verbogt begint zijn brief met de constatering dat nieuws over parkeren zelden positief is. Hij wijt het mede aan het feit dat de aanpassingen in het beleid vooral voor het verschuiven van problematiek hebben gezorgd en daar is de Celebesstraat een voorbeeld van. In deze straat wonen slechts vier gezinnen en op zich zouden de tien aanwezige parkeervakken dus ruimschoots volstaan. Ware het niet dat die plaatsen vaak in beslag genomen worden door anderen, die geen zin hebben om op betaalde plekken dichter bij de binnenstad te parkeren. Er staan geregeld meer auto’s dan dat er officiële plaatsen zijn. Zelfs uitritten, stoepen en keermogelijkheden worden gebruikt om auto’s weg te zetten.

Niet uniek, wel een duidelijk voorbeeld

Verbogt realiseert zich dat dit probleem hier niet uniek is en ziet het vooral als een duidelijk voorbeeld van de gevolgen van de uitbreiding van betaald parkeren gebied. Ook zijn partij heeft al meerdere malen voorstellen gedaan aan het college, schrijft hij, zoals het invoeren van blauwe parkeerzones aan de parkzijdes van het Bolwerk. Reacties daarop zijn echter uitgebleven. Er zijn bij het raadslid in ieder geval geen resultaten bekend van eventuele onderzoeken naar deze opties. Hij vraagt opnieuw aan het college of hier wat mee is of wordt gedaan. Tevens wil zijn fractie graag weten of in de Celebesstraat een vergunningensysteem kan worden ingevoerd. Zijn laatste vraag sluit aardig aan bij een deel van het plan waar eerder vandaag GroenLinks mee kwam: Laat onderzoeken waar grotere parkeerplaatsen zijn te realiseren voor mensen die werken in de binnenstad, de scholen en forenzen.

Foto's: CDA Bergen op Zoom