Sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief nu al 1000 deelnemers

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het sportstimuleringsproject Sjors Sportief wordt elk jaar populairder onder de basisschooljeugd. Vanaf het startschot op woensdag 15 februari was het een drukte van jewelste op de website van het initiatief en een maand later staat de teller al op 1000 kinderen die zich hebben opgegeven voor de kennismakingsactiviteiten bij sportaanbieders.

Sjors Sportief is al een aantal jaren een begrip onder basisschoolleerlingen in de gemeente. De initiatiefnemer en organisator, de F!TFabriek, is erg te spreken over de samenwerking met de scholen en sportaanbieders. Net als over de Rabobank, die een groot deel van het project sponsort.

Breed aanbod

Veel Olympische sporten zijn weer erg in trek. Met name hockey, paardrijden, turnen, tennis, korfbal maar ook leerzame en gezonde activiteiten als scouting, bootcamp, rolschaatsen en lasergamen kunnen op veel belangstelling rekenen. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden, mede vanwege de populariteit van het platform, steeds nieuwe cursussen aan.Sommige hebben zelfs al een wachtlijst.

Boekje met overzicht

Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De F!TFabriek heeft samen met de sportaanbieders uit de Gemeente Bergen op Zoom haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjorsboekje’, waarin meer dan 200 activiteiten worden aangeboden door meer dan 50 verschillende sportaanbieders. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Het Sjorsboekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden.

  • Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.
  • Alle leerlingen van de deelnemende basisscholen kunnen deze en andere sporten tijdelijk uit proberen. Via de website van het project www.sjorssportief.nl kunnen ouders hun kinderen aanmelden voor meerdere sporten en activiteiten.

Foto: F!TFabriek