Stefaan wil héél graag Brildrager van het Jaar worden

BERGEN OP ZOOM – Hij is zich er van bewust dat ie z'n Facebookvrienden helemaal gék spamde, de afgelopen weken. Want hij wil ontzettend graag verkozen worden tot Brildrager van het Jaar 2017. Maar ze zijn er bijna van verlost nu, er kan alleen nog dit weekend worden gestemd. Duimen dus voor Stefaan Verheugt. En stemmen! Het kan nog…

Het is een landelijke verkiezing van een winkelketen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën. De deelnemers aan de verkiezing konden zichzelf opgeven en dienen ook zelf stemmen te werven. Onder meer via social media. Er zijn leuke prijzen mee te winnen en het blijft Spannend. Stefaan schommelt steeds tussen de derde, vierde en vijfde plaats. Daarom blijft ie iedereen oproepen even een stem op hem uit te brengen. Kleine moeite en het kan één keer per dag.

Statement

Of ie het voor die te winnen prijzen doet? "Nee joh!" Voor de aandacht dan? "Ook niet. Ik erger me altijd rot omdat, als ik kleding ga kopen, er nooit een model te zien is met grote maten. Dus bij het kopen van een trouwpak, nieuwe bril of dagelijkse kleding moet ik altijd bedenken hoe dit bij mij staat . En er zijn veel mensen die dat hebben. Toen mijn vrouw de oproep hoorde om brildrager van het jaar te worden, vond zij dit echt iets voor mij. En ik begreep dat wel. Ik heb besloten om hier aan mee te doen om een statement te maken voor de mensen met een grote maat. Dat het gewoon kan."

Hij is oprecht gedreven maar heeft ook iets met brillen: "Ik ben er gek op! Ik heb vijftien brillen, waarvan ik er acht nog regelmatig draag. Als kind van acht moest ik een bril omdat ik hoofdpijn kreeg. Met veel tegenzin ben ik eraan begonnen. Maar het hielp! En door Jamai Loman, van Idols, heb ik gemerkt dat een bril meer is dan alleen iets om door te kijken. En nu ben ik verslaafd." Hij moet er zelf hard om lachen. Zo iemand gun je die titel toch?

Stemmen kan nog tot en met zondag 25 juni en dat doe je via deze link.