Sterck houdt vrijdag inzamelactie voor Sint Maarten

BERGEN OP ZOOM – De ondernemers van de binnenstad gaan geld inzamelen voor Sint Maarten. Op vrijdag 15 september, als ook de landelijke actie plaatsvind voor het getroffen eiland, staan collectebussen in bijna alle winkels en horeca in de binnenstad.

Leon Videler, voorzitter van ondernemersvereniging Sterck, is geschrokken van de beelden die hij zag. “Niet alleen de ravage die is ontstaan is een ramp”, meldt hij. “Ook de complete chaos en paniek erna zijn verschrikkelijk. We moeten ook niet te snel oordelen over de plunderingen. Je kunt je er amper iets bij voorstellen maar het is écht de vraag hoe het er hier aan toe zou gaan na zo’n catastrofe, waarbij we massaal ineens zonder eten, onderdak en andere levensbehoeften zaten. Het is vooral zaak dat we nu handelen, en helpen. Die mensen hebben ons nodig.”

Oproep

Vrijdagmorgen gaat een heel team aan vrijwilligers zo’n 150 in alle haast bestickerde collectebussen afgeven bij de winkels en horeca in de stad. Natuurlijk in de hoop dat mensen massaal komen doneren. ’s Avonds wordt er geteld en probeert Sterck het opgehaalde bedrag bekend te maken. De ondernemers roepen de Bergenaren op om gezamenlijk te laten zien dat we de mensen op Sint Maarten alle kans gunnen op een nieuw begin. Er is ook een speciale Facebookpagina aangemaakt voor de actie.