Acteurs en figuranten gezocht voor escape game ‘De Schatten Van De Zeeridder’

INGEZONDEN MEDEDELING / HERHAALDE OPROEP (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / DEN BOSCH – Tijdens de kerstperiode is het Markiezenhof van Bergen op Zoom het toneel van de nieuwe Real Life Escape Game: ‘De Schatten van de Zeeridder’. Kwelgeesten tarten de Zeeridder en zijn er vandoor met zijn meest geliefde schatten; de verhalen van Bergen op Zoom. Het is aan de bezoeker om de geschiedenis van Bergen op Zoom weer bijeen te rapen en de schatten terug te vinden.

Al eeuwenlang bewaakt de Zeeridder de verhalen van Bergen op Zoom. De rust in de stad wordt echter verstoord door toenemende activiteiten van kwelgeesten. Door een vloek van de Bokkenrijders dreigt de geschiedenis van Bergen op Zoom te worden herschreven met alle gevolgen van dien. Historische personages als Pierre Du Four, Jacob Oprecht, ‘De Duivel’ en Maria Elisabeth Clara van den Bergh II komen weer tot leven en worden geteisterd door demonen. Deelnemers aan de game kunnen de Zeeridder helpen in zijn strijd om de verhalen van Bergen op Zoom veilig te stellen en de dolende zielen thuis te brengen.

Tijdens hun avontuur worden ze gegidst door guild leaders en via quests komen ze langs historische figuren als de Markiezin en de Alchemist, die ze verder helpen om hun doel te bereiken. Ze moeten mysteries ontrafelen en raadsels oplossen, terwijl ze worden betoverd door de magie van de Bergse legenden. Elke game heeft een ander plot, waardoor de uitkomst zich telkens laat raden.

Acteurs en figuranten gezocht

Voor deze Real Life Escape Game, gebaseerd op de geschiedenis van Bergen op Zoom, zoekt producent Basecamp Games acteurs die de ideale setting willen neerzetten voor en met de bezoekers. Naast dragende rollen van onder meer de Markiezin en de Alchemist zijn er diverse figurantenrollen van o.a. kwakzalver, heks, bokkenrijders, edellieden, bewakers, zwaardvechters, boogschieters en vuurspuwers. Het gaat in totaal om zo'n 90 spelers. Naast workshops, repetitiedagen, eten en drinken biedt Basecamp Games ze de mogelijkheid een unieke ervaring te beleven. Ook muzikanten, decorbouwers, technici en kostuummakers kunnen zich aanmelden.

Over Culture Escape
Culture Escape, het geesteskind van Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch, is een escape experience waarbij technologie, interactief theater en erfgoed worden gecombineerd tot een bijzondere belevenis. De twee tot drie uur durende ‘real life escape game’ speelt zich veelal af op historische plekken in Nederland. Culture Escape is speelbaar voor groepen vanaf 16 tot 80 personen tegelijk. ‘De Schatten van de Zeeridder’ vindt plaats van 20 december 2017 t/m 4 januari 2018 (kerstvakantie) in stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Aanmelden en info

Kijk voor meer informatie over ‘De Schatten van de Zeeridder’ en de aanmeldprocedure voor acteurs en figuranten op www.culture-escape.com en Facebook. De kennismakingsdagen vinden plaats op zondag 24 (‘s-Hertogenbosch) en zaterdag 30 september (Bergen op Zoom).