STERCK maakt van eerste verplaatste koopzondag een feestje

BERGEN OP ZOOM – Voortaan zijn de reguliere koopzondagen in het centrum op de laatste zondag van de maand. Ondernemersvereniging STERCK gaat er bovendien meer invulling aan geven, met entertainment en speciale acties.

Tijdens de eerste koopzondag van het jaar zal er genoeg te beleven zijn in de straten, meldt STERCK in de vandaag verstuurde nieuwsbrief. Of het hele buitenprogramma doorgang kan vinden op de geplande wijze, hangt deels van de weergoden af, maar er staat in ieder geval het nodige geprogrammeerd aan straattheater en muziek. Vier acts, bandjes, vermaak voor de kids en gastvrouwen die bezoekers van de binnenstad tulpen aanbieden. Dat moet zondag 29 januari van de winkelstraten een extra gezellig plekje maken.

Vliegreis winnen

En daar blijft het niet bij, meldt centrummanager Maarten Rikken aan de leden. Er vindt een Poëziezondag plaats in de bieb maar er is ook nog een actie voor de klanten van de binnenstadondernemers. Iedereen die iets besteedt bij een winkel of in de horeca, kan de kassabon inleveren op de Grote Markt. Daar zal om 16.45 uur de penningmeester van STERCK, Leon Videler, een winnaar trekken uit de ingeleverde bonnen. De bijbehorende prijs is een vierdaagse vliegreis voor twee personen naar Barcelona.

Er is een speciale Facebookpagina aangemaakt voor wie alles over de Bergse koopzondagen wit weten.

Aan de actie zijn een aantal voorwaarden en spelregels verbonden:

  • Alleen kassabonnen met de datum 29-01-2017 zijn geldend. 
  • Deelnemers dienen naam en telefoonnummer op de achterzijde van de kassabonnen te noteren. Er liggen pennen voor klaar die middag.
  • Wie een bon graag wil bewaren, bijvoorbeeld voor garantie, kan er bi de informatiestand een kopie van laten maken. Die kopie gaat vervolgens de bus in.
  • Deelnemers mogen meerdere kassabonnen inleveren.

Foto © Pixabay/Markus Spiske