Steve Hackett en Vandenberg komen deze maand naar Gebouw-T

De Engelse gitarist Steve Hackett is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2022. De Engelsman is sinds begin jaren 70 één van de meest innovatieve gitaristen ter wereld. Op donderdag 27 oktober krijgt de 72-jarige stergitarist de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. Hackett zal ook live optreden die avond.

“Zeer vereerd”
Hackett wordt binnen de pop- en progressieve rock als een absolute grootheid gezien. De Londenaar werd in de jaren 70 wereldberoemd als gitarist van Genesis. In die periode was hij samen met toetsenman Tony Banks het muzikale geweten van de band. Phil Collins noemde hem meerdere malen één van de meest getalenteerde muzikanten waarmee hij heeft gewerkt. De Engelsman zegt zeer verguld te zijn met de uitnodiging om de award te ontvangen. “Ik ben zowel verrukt als vereerd dat ik gevraagd ben om de Sena European Guitar Award 2022 te ontvangen. Ik verheug mij nu al om op de ceremonie in Bergen op Zoom te spelen en wil alvast de organisatie danken voor dit geweldige event.”

Guitar Week: een week vol gitaren
De award-avond is het slotstuk van de Sena Performers Guitar Week van 21 t/m 27 oktober. Op vrijdag 21 oktober wordt deze week geopend met Vandenberg tijdens de Guitar Night. De band van gitarist Adrian Vandenberg komt die avond voor een exclusief concert naar Gebouw-T. De Nederlandse muzikant won zelf de Sena European Guitar Award in 2008. Een dag later staat op zaterdagavond 22 oktober café Provoosthuis helemaal in het teken van de meest gewilde sessiegitaristen van Nederland: Leendert Haaksma en Marcel Singor komen beiden met hun band naar de Pub Night. Haaksma is bekend als muzikaal leider van de band van Anouk en Singor is bekend van Kayak, Ayreon en was recent nog te zien in TV-programma ‘Matthijs Draait Door’. De Pub Night is gratis te bezoeken.

Gratis clinics van je favoriete gitaristen
Op zondag 23 oktober zal er ook een Gitaar Dag met talrijke Nederlandse gitaristen plaatsvinden in Stadspaleis Het Markiezenhof met een sensationele lijst aan bekende gitaristen. Grootmeester Jan Akkerman is present en zal er spelen. Zo ook Adrian Vandenberg die een Q&A doet. Vedran Mircetic, de unieke gitarist van De Staat geeft een clinic en zal vertellen over zijn werk met de band. De akoestische flamenco grootmeester Eric Vaarzon Morel gaat een optreden verzorgen. Er zijn daarnaast optredens te zien van het supertalent Shishani met haar band en de Bergse jonge artieste Nienke Dingemans die ook met haar eigen groep zal spelen. Hiernaast zijn er clinics te bezoeken van onder meer Jack Pisters, gitarist en docent aan Conservatorium van Amsterdam, Tessa Raadman (EUT) en bassiste Jaimi van Hek (Leonie Meijer, Hans Dulfer). Daarnaast zal producer en toetsenman Joost van den Broek vertellen over zijn producties voor artiesten zoals Navarone, Epica en Blind Guardian.

Meer informatie en kaartverkoop
De kaartjes voor de Guitar Night met Vandenberg en de Sena European Guitar Award met Steve Hackett zijn te koop via de website van Gebouw-T. Er zijn ook een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar. De Pub Night op zaterdag 22 oktober en de Gitaar Dag op zondag 23 oktober zijn gratis te bezoeken. Dat geldt ook voor de expositie: 15 jaar SEGA van 21 t/m 27 oktober op de binnenplaats van het Markiezenhof.