Ton Linssen pikt het niet langer: ‘Dit college is knettergek!!!’

BERGEN OP ZOOM – Fractievoorzitter Ton Linssen is weliswaar op vakantie maar maakt zich ook op afstand enorm druk om wat voor hem de spreekwoordelijke druppel in de emmer is. De aankondiging van het college om het ophalen van restafval te halveren valt behoorlijk verkeerd. Hij roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

“Het wordt tijd dat huisvuil voor het stadskantoor gedumpt wordt!”, aldus de Lijst Linssen voorman. Hij heeft vanaf z’n vakantieadres de fractie al opdracht gegeven om er een brief aan te wijden maar kan niet wachten met reageren, daar is de verontwaardiging te groot voor. Onder meer omdat de gemeente steeds minder diensten levert maar inwoners wel steeds meer betalen. “Dit bestuur vervreemdt van de problemen die mensen in het dagelijks leven ervaren”, stelt hij. En wie niet horen wil moet maar voelen, is zijn redenering. Tijd om in opstand te komen dus.

Geen draagvlak

Linssen somt op wat er volgens hem recent allemaal mis ging: Bravis, het Eventum, overal vervuiling, de binnenstad, het schrappen van de speeltuin aan de Boulevard, het parkeerbeleid…  “En nu dit weer. Zo verdwijnt bij inwoners het draagvlak voor afvalbeleid juist.” Het college stapelt volgens hem misser op misser. “Stelletje leeglopers, onbekwame kwakzalvers! Er worden allemaal plannen opgeklopt die niet doorgaan, onderzoeken ingezet waarmee niets gedaan kan worden omdat er geen geld is. Dit bestuur houdt wekelijks een stoelendans zonder een stoel weg te halen.” Er volgt zelfs een flinke vloek.

Lokaal in opstand

Wat hem betreft wordt het tijd voor ongehoorzaamheid. “Dit college is knettergek!!!”, meldt het raadslid. Hij vindt dat inwoners hun huisvuil maar voor het stadskantoor moeten gaan dumpen. “Als ze er gvd mee beginnen ben ik de eerste burger die mijn vuil voor het stadskantoor pleurt!” Of het de woede van het moment is, of dat ie het meent, is moeilijk te peilen. De man is boos, héél boos! Wat hem betreft is de gemeentelijke revolutie begonnen en wie aan wil haken kan zich melden per e-mail: info@lijstlinssen.nl

Foto Ton Linssen: Facebook / afbeelding container: Pixabay