Toonbeeld van Tafelen stopt en heeft laatste gift voor Kip en Apie

BERGEN OP ZOOM – Het was een prachtig idee, geboren uit de wens om goed te doen. Toonbeeld van Tafelen heeft een aantal jaren niet alleen gediend als mooie gift en promotie van de stad maar ook als bijzondere manier om iets te kunnen doen voor lokale goede doelen. Ter afronding kreeg Stichting Kip en Apie een aanzienlijke cheque overhandigd.

Het initiatief ontstond jaren geleden na een idee van Ferry Samuels, toen nog aangesloten bij de Juniorkamer. Het duurde even voordat het tot uitvoering kwam maar dat lukte uiteindelijk wel. In 2012 werd Toonbeeld van Tafelen geïntroduceerd, als een (cadeau)pakket met een waardebon voor een flink aantal Bergse restaurants, een cd met luistermuziek, een tiental kortingscoupons en de nodige informatie over wat Bourgondisch Bergen op Zoom zoal te bieden had.

Van de opbrengst werden meerdere lokale goede doelen ondersteund. "Zo hebben we heel wat mensen een steuntje in de rug kunnen geven." aldus Meike van den Heuvel. Zij vormde samen met Ferry Samuels en Jurgen van den Heuvel de drijvende kracht achter het concept. Dat lijstje is lang en bevat namen als Juzt, Stichting Leergeld, Inloophuis Het Getij en Stichting WéViGé. Jurgen van den Heuvel vat het bondig samen: “Fantastisch om te doen!”

Mooie afsluiting

Maar aan alles komt een eind. Er kwamen andere, nieuwe ideeën, eigen bedrijven die veel tijd en aandacht vroegen en vragen. Het werd tijd om een mooi initiatief een passende afsluiting te geven. Er was echter nog een bedrag over en dat moest natuurlijk wel naar een mooi lokaal doel gaan.

De mensen die van Toonbeeld van Tafelen een succes maakten hebben daar goed over nagedacht. Ze hebben het bedrag, zijnde 800 euro, aan Stichting Kip en Apie geschonken. Dit is een zeer enthousiaste en gedreven club vrijwilligers, die kinderfeestjes organiseert voor kids die het thuis niet bepaald breed hebben en anders nooit een verjaardag zouden vieren. Ferry Samuels: “Het is een mooie afsluiting van een fantastisch project, we hebben het met plezier gedaan en kijken terug op een heleboel fijne herinneringen. We zijn blij dat we deze groep mensen kunnen helpen met het uitvoeren van hun passie.”

Heel blij!

De cheque van 800 euro is door Jurgen van den Heuvel en Ferry Samuels uitgereikt aan Cindy de Winter. Zij nam de cheque in ontvangst namens Kip en Apie en liet weten dat voorzitter Hilde Bruning en alle andere bestuurders en vrijwilligers van de stichting er enorm blij mee zijn.

Meer weten over Kip en Apie? Kijk eens op hun website.

Foto: Jurgen van de Heuvel, Toonbeeld van Tafelen