Uniek kantoorameublement van burgemeester Witte na ruim 70 jaar terug in Bergen op Zoom

September 1952. Herman Witte is als minister van Wederopbouw en Volkshuisvesting toegetreden tot het Kabinet Drees. Witte neemt dan afscheid van Bergen op Zoom, waar hij in de periode 1945-1952 burgemeester is geweest. 

Als burgemeester neemt Witte de nodige maatregelen om het maatschappelijke leven weer te normaliseren. Hij valt op vanwege zijn doortastendheid en voortvarendheid in het realiseren van voor die tijd grote woningbouwprojecten in Bergen op Zoom. Witte laat een dankbare bevolking achter. De dank van de Bergenaren komt onder meer tot uiting in een bijzonder cadeau. Bij zijn vertrek krijgt Herman Witte een unieke en handgemaakte set kantoormeubelen aangeboden.

Nu, 71 jaar later, zijn deze meubelstukken terug in Bergen op Zoom. De kinderen van burgemeester Witte, boden de meubelstukken enkele jaren geleden terug aan, aan het gemeentebestuur. De meubels werden zorgvuldig gerestaureerd door de vrijwilligers van Stichting Decorbouw Groot Arsenaal. Op 15 april aanstaande worden de meubels officieel door de familie Witte overgedragen aan de gemeente Bergen op Zoom. Burgemeester Frank Petter neemt de meubelstukken in ontvangst. Ze worden gebruikt voor de inrichting van de burgemeesterskamer van het oude stadhuis aan de Grote Markt. Vanaf dat moment zullen de gidsen van de Stichting Stadsgidsen bezoekers aan het Oude Stadhuis meenemen in het boeiende verhaal achter deze meubels en de periode waarin Herman Witte burgemeester was van Bergen op Zoom.