Van der Kallen boos over ‘lelijkheid’ bij Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Louis van der kallen is boos. Hij eist per direct actie betreffende een wel erg duidelijk aangegeven laad- en losplek in de Hofstraat, bij Het Markiezenhof. Deze 'liefde voor lelijkheid' moet verdwijnen, schrijft hij aan het college.

Na enig nadenken kan Van der Kallen alleen maar concluderen dat het de liefde voor lelijkheid moet zijn en een totaal gebrek aan liefde voor de stad, haar monumenten en misschien wel een zekere haat voor het beschermd stadsgezicht. Dat schrijft de BSD'er in een pittige brief over de situatie aan de achterzijde bij Het Markiezenhof. En hij gaat nog verder, door zich af te vragen: "Of is het een regelrechte en opzettelijke uitlokking tot geweld tegen gemeentelijke eigendommen?"

Gemiste kansen

Het raadslid maakt zich kwaad over de wijze waarop hier een plaats voor laden en lossen is gemarkeerd, in een zone waar niet geparkeerd mag worden. Het bord en kruis zouden volkomen overbodig zijn maar het straatbeeld wel enorm ontsieren. "Wat het ook is, het moet veranderen", schrijft Van der Kallen. Hij vindt de situatie, waaronder ook de container, dermate ontsierend dat het een nadelig effect heeft op de promotie van de stad. Het nodigt in ieder geval niet uit tot het maken van mooie foto's, die mensen delen op social media. Waarmee ze reclame zouden maken voor Bergen op Zoom. Gemiste kansen, in de ogen van de sociaaldemocraat. Ook de overbodige kosten voor het bord en kruis zijn een doorn in het oog van de BSD, omdat het simpelweg instrueren van Parkeerbeheer en handhavers had volstaan.

Voorbeeldfunctie

Als het aan de BSD-fractie ligt,mag het college voortaan niet meer op eigen houtje over het aanbrengen van dergelijke verkeersmaatregelen beslissen, wegens 'aantoonbaar gebrek aan liefde voor een monument en het beschermd stadsgezicht'. De container moet ook uit het zicht verdwijnen, schrijft Van der Kallen. Hij betreurt het dat er geen beter voorbeeld wordt gegeven: "Vergelijk eens wat burgers allemaal niet mogen vanwege het beschermd stadsgezicht en kijk dan eens welke lelijkheid, vallend onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid, de stad volstrekt ontsierd!!!!"

Foto: Louis van der Kallen/BSD