Veel schade en consternatie door zuidwesterstorm

BERGEN OP ZOOM – De brandweer en andere hulpdiensten konden de vele meldingen soms amper aan. Er werd via social media dan ook opgeroepen alleen te bellen als het dringend en gevaarlijk was. De storm heeft flink huisgehouden in onze gemeente.

Rond half vier nam het aantal meldingen af, liet de brandweer via een Twitterbericht weten, al was men nog volop bezig met de afwikkeling van een hoop meldingen. Ook politie en ambulancediensten waren paraat en moesten meerdere malen komen opdraven. Namens de gemeente waren eveneens de nodige mensen op pad. Daaronder burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden, die ons meldde dat er met man en macht aan de opvolging van meldingen werd gewerkt.

Spannend

De balans moet nog worden opgemaakt maar zeker is dat er weer de nodige schade is ontstaan, onder meer door omgewaaide bomen, loslatende gevelplaten en aan daken van panden. Ook rond de Binnenschelde was het vanmiddag twee keer spannend. Eerst omdat er surfers op het water waren gesignaleerd en kort daarop vanwege een steiger bij zwembad De Schelp.

In de Rijtuigweg was het eveneens weer raak. Daar zijn de bewoners woedend over de bomen die nu weer zijn omgegaan. Ze overwegen de Vereniging Binnenstad aansprakelijk te stellen voor de schade, omdat die de kap van de historische maar onveilige kastanjes "doelbewust heeft gedwarsboomd." Een woordvoerder legt de bal op zijn beurt weer neer bij de gemeente Bergen op Zoom. "De wethouder is verantwoordelijk voor de uitvoering, niet wij." Je leest er hier meer over.

Dit artikel wordt mogelijk nog aangevuld met foto's en nieuws over de storm.

foto's: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)