Verdachte man (29) aangehouden na brand in Borgvliet

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagmorgen is in de Adriaan Brouwerstraat een man aangehouden voor een brand aan de Aert van der Neerstraat in Bergen op Zoom. Uit onderzoek bleek al snel dat de brand waarschijnlijk was aangestoken.

Aan de Adriaan Brouwerstraat werd een 29-jarige Bergenaar aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de brandstichting. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en zit nog vast.

De brand in een woning werd rond 6.10 uur ontdekt. De hulpdiensten gingen met spoed naar de Aert van der Neerstraat, waar al rook uit het dak en het zolderraam kwam. In eerste instantie was niet duidelijk of er nog mensen in de woning aanwezig waren. Daarom werd voor de zekerheid ook een traumahelikopter opgeroepen. Toen de brand oplaaide, werden de aangrenzende woningen ontruimd.

Politieonderzoek

Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er niemand meer in de woning aanwezig was maar ook dat de brand vermoedelijk opzettelijk was aangestoken. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)