Vergeefse zoektocht in Tilburg naar gezochte Halsternaar

TILBURG / HALSTEREN – De Tilburgse politie had woensdagmorgen de handen vol aan een zoektocht naar een 27-jarige Halsternaar. Uiteindelijk is de man niet gevonden en werd de zoekactie rond twee uur ’s middags gestaakt.

De politie kreeg ’s ochtends een tip binnen over een vuurgevaarlijke man, die zich zou bevinden in een pand aan de Bredaseweg. Er werd een zoekactie gestart, in het betreffende pand alsmede in de woning en een café ernaast. De agenten namen het zekere voor het onzekere en droegen kogelwerende vesten. Tevens waren er hondengeleiders paraat.

Niet gevonden

Er zijn meerdere mensen in de panden aangetroffen maar de gemelde man zat er niet tussen. De politie kan ook niet met zekerheid zeggen of hij er is geweest, liet een woordvoerder weten. De zoektocht is dus gestaakt en de afgesloten weg ging weer open. De gezochte man uit Halsteren moet nog een straf uitzitten. Waarvoor dat is, kon de politie niet zeggen. Wel werd in een politiebericht gemeld dat hij niet vuurwerkgevaarlijk zou zijn. Hoe agenten dit konden bepalen zonder hem te hebben gevonden, wordt niet duidelijk.