Verkeersruzie loopt uit op vechtpartij

Een 48-jarige automobilist uit Nijmegen moest vanmiddag rake klappen incasseren, nadat hij zich ergerde over het rijgedrag van een 51-jarige Bergenaar. (Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM – Een 48-jarige man uit Nijmegen heeft aangifte gedaan van mishandeling na een verkeersconflict over een voorrangssituatie. Dit gebeurde vanmiddag omstreeks half twee, op de kruising Heijningen/Blokland. De twee daders hebben zich uit eigen beweging bij de politie gemeld. Het zijn twee Bergenaren van 51 en 16 jaar, een vader en zijn zoon. De man uit Nijmegen heeft lichte verwondingen opgelopen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

De ruzie ontstond na ergernis over het negeren van voorrang. "De Nijmegenaar moest flink in de remmen om een aanrijding te voorkomen", aldus de politie. "Teneinde zijn ergernis kenbaar te maken, claxonneerde de Nijmegenaar." Dit werd echter niet op prijs gesteld door de inzittenden van de andere auto. "Deze ging stapvoets rijden en de automobilist uit Nijmegen besloot de andere auto in te halen. Dit werd hem verhinderd door de inzittenden van de andere auto. Zij stopten hun voertuig en stapten allebei uit de auto."

Mishandeld

De twee mannen liepen naar de auto van de 48-jarige Nijmegenaar toe en toen hij ook uit zijn auto stapte, begon het duo op hem in te slaan. "De Nijmegenaar probeerde de klappen te ontwijken door weg te komen, maar de inzittenden van de andere auto bleven op hem in slaan. Op een gegeven moment kwam de man ten val, maar ook toen hielden de twee onbekende mannen nog niet op." 

Omstanders bellen 112

Uiteindelijk hebben omstanders zich met de vechtpartij bemoeid. "Toen dit gebeurde gingen de twee  mannen er vandoor in hun auto. Door de omstanders werd het kenteken van de auto genoteerd en 112 gebeld. De politie is ter plaatse gekomen en heeft een aangifte opgenomen van de man uit Nijmegen en diverse getuigen gehoord die het gebeuren hadden gezien."