Verwaarloosde panden Grote Markt en Penstraat doorn in oog D66

BERGEN OP ZOOM – Dichtgespijkerde panden, afgebladderde gevels, leegstand en rotzooi op straat; volgens een bezorgde brief van de D66-fractie waren de Penstraat en het aangrenzende deel van de Grote Markt een weinig verheffend decor voor de Monumententrail van afgelopen weekend.

Duolid Carinne Elion-Valter en raadslid Adriaan Bakx vragen in een schrijven aan het college of men zich wel realiseert hoe de binnenstad er in dat deel aan toe is, en of daar wat aan gedaan gaat worden. Hun fractie is zich bewust van de nieuwe plannen en voorgenomen aanpak van de binnenstad, melden ze. Ze juichen die voornemens ook toe, maar vragen zich meteen af of er tot nu toe al actie is ondernomen om de verloedering tegen te gaan.

Een van de zorgen is, aldus de brief, het toegenomen risicio op verwaarlozing van meer panden door de groeiende leegstand. Ze roepen op tot actie en vragen nadrukkelijk aandacht voor dit deel van de binnenstad; "Dit temeer omdat de winkeliers van de Bosstraat en de leden van Spado, met steun van hun sponsor en publiek, hun best deden om er een schitterende dag van te maken."

Foto's: D66 Bergen op Zoom