Serviceteams zorgen voor een schone stad

Foto 1: Wethouder Patrick van der Velden (foto links) naast servicemedewerker Gerard Valkenburg, die hem de nieuwe straatstofzuiger demonstreert. Foto 2: De leden van de twee serviceteams. (Foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Vanmorgen vond op de Grote Markt de start plaats van twee serviceteams die de naam krijgen ‘serviceteam Bergen op Schoon’. Het gaat om 10 mensen die in het kader van de Participatiewet ingezet gaan worden om de stad schoon te houden en bezig te zijn in de groenvoorziening.

Tevens is het moment aangegrepen om te starten met 2 ‘straatstofzuigerteams’. Bergen op Zoom heeft twee Gluttons-straatstofzuigers aangeschaft die vanaf vandaag volledig worden ingezet om de stad schoon te houden. Wethouder Patrick van der Velden (Beheer) gaf om negen uur vanmorgen het officiële startsein en hield daarbij een korte toespraak. De serviceteams bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (cliënten WVS-groep en ISD) die nu werkervaring in de praktijk kunnen opdoen. "Ze zijn echt tróts op hun werk", zegt Van der Velden bij de opening. "En ik ben trots op hen!" De groep krijgt de beschikking over straatstofzuigers met een forse capaciteit; zelfs flessen worden opgezogen. Deze Gluttons werken op elektriciteit en kunnen 48 uur draaien zonder opgeladen te hoeven worden. De serviceteams worden in de gehele gemeente ingezet.