Vier Zeeuwen opgepakt in ISD-fraudezaak

BERGEN OP ZOOM – De politie heeft deze week vier Zeeuwen aangehouden in de ISD-fraude die anderhalve maand geleden is ontdekt. Een ISD-medewerkster had 100.000 euro achterovergedrukt en liep bij een interne controle tegen de lamp. Inmiddels zijn ook vier andere verdachten aangehouden. Het gaat om een 29-jarige Vlissinger, een 52-jarige vrouw uit Goes, een 49-jarige man uit Middelburg en een 37-jarige vrouw uit Vlissingen. Het viertal wordt verdacht van witwassen danwel heling en medeplichtigheid aan oplichting. De ISD-medewerkster zou het geld naar rekeningnummers van de Zeeuwen hebben overgeboekt.

De Bergse gemeentewoordvoerder Erwin Stander bevestigt, dat de aanhouding van het viertal verband houdt met de ISD-fraude van oktober. Dinsdagmorgen de politie de mannen uit Vlissingen en Middelburg en de vrouw uit Goes aangehouden. De vrouw uit Vlissingen is de volgende dag opgepakt. Inmiddels zijn twee van de vier in vrijheid gesteld; de twee uit Middelburg zitten nog vast omdat het onderzoek naar hen nog niet is afgerond. De andere twee konden weer vertrekken, nadat ze een verklaring hadden afgelegd.

De ISD Brabantse Wal (Intergemeentelijke Sociale Dienst) is de gezamenlijke uitkeringsinstantie van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen. De dienst is verantwoordelijk voor de bijstandsuitkeringen van deze drie gemeenten. De gemeente Bergen op Zoom, waar ISD Brabantse Wal is gehuisvest, heeft in oktober gedaan van de diefstal.

Lees hier het eerdere bericht van oktober: 'Medewerker licht ISD Brabantse Wal op voor ton'

Foto: Hans-Jorg van Broekhoven