Virus, avondklok of hondeweer: de Incasso burgerij (ICB) gaat op pad

BERGEN OP ZOOM – De ICB-ers van Stichting Vastenavend gaan ondanks de beperkingen toch op pad om de schooibrief te bezorgen in de brievenbussen van alle Krabben. Kern van de brief is dat juist dit jaar een financiële bijdrage van groot belang is. De ICB-ers mogen slechts de schooibrief bezorgen en Stichting Vastenavend hoopt dat de Krabben hun bijdragen per bank willen overmaken.

In de brief staat het volgende:

BESTE KRABBEN, WIJ BLOEIEN WEER OP!
Want zoals het stadhuis ons al honderden jaren vertelt, komen we duizend gevaren te boven. Ook al zitten we middenin een wereldwijde corona-crisis, ook al zitten we met de gemeente financieel aan de grond: het is tóch ieder jaar weer vastenavond!

Het bloeiseizoen van ons feest zal er dit jaar wel anders uit gaan zien. Van grote evenementen en van cafébezoek zal niet veel terecht komen. Maar afgelopen 11 november heeft u wellicht al kunnen zien dat wij ons best doen om er toch wat van te maken!

We zetten de bloemetjes buiten, ook al moeten we binnen blijven. Deels doen we dat via radio en televisie, of via internet. En zo proberen we er samen voor te zorgen dat het wezenlijke van ons vastenavondfeest fier en onvergetelijk opbloeit en overeind blijft.

Wat dat wezenlijke is? Ongecompliceerd plezier in het leven en saamhorigheid in Bergen op Zoom! En dat doen we eigenlijk altijd al binnen de mogelijkheden die er zijn. Omdat met zo’n nieuwe manier van vastenavend vieren weer heel andere aanzienlijke kosten gemoeid zijn, is uw financiële bijdrage van groot belang.
En dat brengt ons gelijk op een andere uitdaging. Want huis-aan-huis komen collecteren valt ook nog niet mee met de huidige corona-richtlijnen en aangepaste regels. De ICB’ers zijn al bij u langs geweest om deze brief te bezorgen. En ze komen nòg een keer met de Vastenavendkrant (die ontvangt u geheel kosteloos). En nu hopen wij dat u uw financiële bijdrage digitaal zou willen doen. Dat kan gewoon door het over te maken naar bankrekening NL 91 INGB 0008 4030 44 t.n.v. Stichting Inzameling Prijzengeld Vastenavend Optocht.

“AGGE MAR LEUT ET” EN ALS U MAAR GEZOND BLIJFT!