VVD wil duidelijkheid over veiligheid haven

BERGEN OP ZOOM – VVD-raadslid Rian Govers is verontrust over de veiligheid van de haven en met name van de schepen die zijn aangemeerd. In een brief aan het college van B&W maakt ze haar bezorgdheid kenbaar. Aanleiding is de brand op de partyboot Dutch Diamond, in de nacht van dinsdag op woensdag. "Het kan toch niet zo zijn dat er eerst iets moet gebeuren”, schrijft ze. "De VVD heeft veiligheid hoog in het vaandel." Govers wil onder meer weten of van alle aangemeerde vaartuigen bekend is wie de feitelijke eigenaar is, en of de opruimkosten van de uitgebrande boot zijn te verhalen.

"Wie is er verantwoordelijk voor wat er in de haven gebeurt", vraagt de liberale politica aan de burgemeester en wethouders. "Het lijkt erop dat het niet bekend is waarom die boot in Bergen op Zoom is." De door brand getroffen boot staat momenteel te koop en zou niet meer in gebruik zijn, merkt ze daarbij op. "Er is een havenmeester die de ligplaatsen aanwijst. Is er een registratie van de boten die de haven bezoeken en er vervolgens aanleggen", vraagt ze zich af. En: "Wordt in die registratie ook vermeld, hoe lang een boot dan blijft en hoeveel personen er op een boot verblijven?" Het VVD-raadslid wil binnen dertig dagen antwoord op haar vragen.

Fotobijschrift: archieffoto van de Theodorushaven vanuit de lucht gezien, met links onderin de aanlegkade en de loswal. (Foto: Gemeente Bergen op Zoom/Rewin)