Welles nietes spel met verdachte in zaak verdwenen meisjes begonnen

Op de Portugese tv-zenders zijn inmiddels beelden van de verdachte vertoond, die al snel over het hele internet verspreid raakten.

BERGEN OP ZOOM / ALBUFEIRA – Kort nadat de Bergse meiden Sam en Femke gevonden waren in de Portugese badplaats Albufeira, is daar een 34 jarige man opgepakt. Hij wordt ervan verdacht het tweetal te hebben 'onttrokken aan de ouderlijke macht'. Een deel van zijn daar afgegeven verklaring wordt nu al door de Nederlandse politie bestreden.

Het gaat om een man met zowel Nederlandse als Marokkaanse nationaliteit, die blijkbaar in de badplaats woonachtig was of er in ieder geval al langer verbleef. Zelf beweert hij vooralsnog de meisjes pas vrijdagavond te hebben ontmoet en inmiddels zegt ie ook te politie te hebben ingeseind. Dat wordt echter door de Nederlandse politie ten stelligste ontkent. Hem wordt juist ten laste gelegd geen enkele poging te hebben ondernomen om de meiden met hun ouders en familie te herenigen.

Een tip van een andere in Albufeira wonende Nederlander leidde tot de ontdekking van hun verblijfplaats. Een dag later al verzocht de Nederlandse politie hun Portugese collega's om de 34-jarige verdachte aan te houden. Er is inmiddels tevens om zijn uitlevering verzocht. Nader onderzoek moet nog veel onduidelijkheid ophelderen. Waarom het tweetal ineens vertrok is bijvoorbeeld nog een grote vraag. Dat geldt ook voor of -en zo ja hoe- zij de verdachte al kenden. De familie heeft verzocht aan de buitenwereld en dus ook aan de media om hen even te ontzien, oftewel met rust te laten zodat ze op adem kunnen komen.