Traumahelikopter kon niet landen op Grote Markt voor oud-prins en ereburger Kees Becht

BERGEN OP ZOOM – Vanmiddag werd het Bergse centrum opgeschrikt door een traumahelikopter die pogingen deed te landen op de Grote Markt. Dat lukte echter niet. Tevens stonden er meerdere ambulances. Man en macht was uitgerukt voor de 99-jarige Kees Becht, die inmiddels in het ziekenhuis te Breda ligt.

Omdat het de traumahelikopter niet lukte om te landen was het aan het ambulancepersoneel de bekende Bergenaar te redden. Waarschijnlijk heeft hij zich verslikt maar er leek ook te worden gereanimeerd, aldus getuigen van de reddingsoperatie. Hij ligt nu in Breda bij te komen, vernamen we van naasten.

Kees Becht is voor velen vooral bekend als de oudste 'na-oorlogse' prins maar heeft veel meer verdiensten op zijn naam staan. Onder meer als schrijver, mede-oprichter van de Stichting Vastenavend, voormalig verzetsstrijder, ondernemer, PvdA-politicus en sinds 2000 ereburger van Bergen op Zoom. De 99-jarige overleefde tijdens WO II zelfs de concentratiekampen Vught en Sachsenhausen. Hij hoopt in juni de respectabele leeftijd van 100 jaar te bereiken.

Waarom dat landen niet lukte wordt met deze Facebook-post wel duidelijk: