West-Brabantse thuiszorgorganisatie opent locatie in Roosendaals Innovitapark

ROOSENDAAL – Thuiszorg zoals mensen deze vroeger kregen, maar dan anno 2017. Respectvolle zorg die ze straks zelf ook graag zouden ontvangen. Dat is waar de gebroeders Robbert en Bart Kramers zich sterk voor maken met CaRespect. Na een succesvolle start in Bergen op Zoom heeft de West-Brabantse thuiszorgorganisatie nu ook vaste voet in de gemeente Roosendaal. In het ambitieuze Innovitapark, een locatie die bedoeld is voor zorgondernemers met een frisse kijk op de zorgsector.

Dat CaRespect nu ook in Roosendaal is gevestigd heeft zijn redenen. “Natuurlijk willen we ook aan de zorgvraag in deze gemeente voldoen”, vertelt directeur Robbert. “Verder zijn er hier op dit moment problemen met de huishoudelijke hulp doordat mensen denken verplicht te zijn huishoudelijke hulp in te kopen op basis van zorg In natura. Dat is niet zo. Er zijn andere mogelijkheden, bijvoorbeeld via een pgb (persoonsgebonden budget). Die boodschap willen we graag uitdragen zodat de mensen om wie het gaat niet (weer) de dupe worden. Als CaRespect willen we de mensen hier in Roosendaal graag bij helpen”, aldus Robbert.

Regie blijft bij cliënt

Als zorgmens in hart en nieren (Robbert is behalve directeur ook cliëntbegeleider) maakt hij zich altijd hard voor de cliënt. “Zo kunnen wij de afspraak regelen bij WegWijs Roosendaal (voorheen Wmo-loket) bij de gemeente. Als de cliënt dat wil halen we hem/haar op en gaan we mee. Wij zetten ons in voor een vaste hulp, iemand die ‘altijd’ bij die specifieke cliënt komt zodat deze niet telkens verschillende gezichten over de vloer krijgt. De praktijk heeft geleerd dat mensen dat als prettig ervaren en belangrijk vinden.” Kramers voegt eraan toe dat de cliënt bij CaRespect echt centraal staat (“zie onze video’s op Facebook en de website”) en te allen tijde de regie behoudt. De cliënten bepalen hoe zij hun zorg ontvangen.

Dagbesteding, maar dan anders

CaRespect onderscheidt zich van andere zorgorganisaties met bijvoorbeeld de invulling van dagbesteding. “Dagbesteding (vreselijk woord vinden we dat) is in het algemeen vaak al bepaald volgens vaste invulling en structuur. Wij betrekken veel meer onze cliënten erbij. Wat vinden ze echt leuk? Waar worden ze blij van? Dagbesteding moet ook voor hen een uitdaging zijn. Een voorbeeld hiervan vormt onze cliënt Joey van Beek. Hij vindt het ontzettend leuk en interessant om bij een werkoverleg aanwezig te zijn. Wie zijn wij om hem dat te ontzeggen? Sterker nog, Joey heeft aangegeven graag te willen vloggen en is daar inmiddels mee gestart. De filmpjes zijn te zien via zijn eigen YouTube-kanaal Joey’s Place.”

Info en kennismaking

Kramers ziet graag dat Roosendalers die zorg nodig hebben komen kennismaken met CaRespect om de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk hebben we hiervoor onze digitale kanalen en sociale media. Maar we willen de inwoners vooral graag persoonlijk leren kennen. Een afspraak per mail (info@carespectbv.nl) of telefoon (0164-820996) is dan het makkelijkst.” Op 27 september opent Innovitapark officieel de deuren. Geïnteresseerden kunnen dan ook op de locatie Roosendaal (aan de Oostelijke Havendijk 13) komen kennismaken. Iedereen is welkom.