Wethouder legt basisschoolleerlingen uit dat afval niet meer bestaat

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 30 augustus heeft wethouder Andrew Harijgens op de basisschool Sint Maarten in Halsteren aan de leerlingen afvalbakjes uitgereikt om in de klas voortaan ook afval te kunnen scheiden. Hij legde er uit dat afval eigenlijk niet meer bestaat.

De wethouder vertelde, samen met Emke Tijink van Saver, dat bij de kinderen thuis afval al veel langer gescheiden wordt en dat dit op de scholen nu ook kan. "Eigenlijk hebben we het niet meer over afval maar over grondstoffen", legde de wethouder uit. Alles wordt immers gerecycled. Dat kan zo goed omdat het apart wordt ingezameld. Zo zijn er aparte stapelbare bakjes voor plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons, oud papier en voor groente- of fruitafval.

De kinderen lieten zien dat ze het scheiden van afval al heel goed onder de knie hebben. Jong geleerd is oud gedaan… Ook mochten ze de wethouder vragen stellen. Ze wilden vooral graag weten hoe lang Andrew al wethouder is en hoe hem dat bevalt. Natuurlijk vertelde hij het een hele mooie en eervolle baan te vinden.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom