Wethouder niet blij met door Vereniging Binnenstad georganiseerde avond

BERGEN OP ZOOM – Eerder deze week lag er in de brievenbussen in en om het Havenkwartier ineens een anonieme uitnodiging voor een bijeenkomst over de bestemmingen inrichting van dit stadsdeel. Wie de 'denk mee, spreek mee' avond organiseerde, viel niet op te maken uit het 'vlugschrift'. Wel was te lezen dat er buurtbewoners zouden inspreken, alsmede de Stichting Kaai Open en Vereniging Binnenstad. Inmiddels is duidelijk geworden dat die laatste het initiatief hiervoor nam, blijkbaar uit ontevredenheid over eerder bijeenkomsten met de gemeente. Wethouder Patrick van der Velden is niet blij met de actie.

“De Vereniging Binnenstad heeft het initiatief genomen om een avond over de ontwikkelingen in het Havenkwartier te organiseren”, zo meldden voorzitter Piet Juten en secretaris Flip Aertssen woensdagmiddag in een persbericht. Ondanks twee door de gemeente gehouden informatieavonden en alle stadsgesprekken, vindt de Vereniging Binnenstad dat ze onvoldoende gehoord is en wordt. Daarom is deze avond opgezet, die plaatsvindt op 12 april, in de foyer van de Stoelemat.

Vooruit schuiven

Het is de bedoeling dat die avond met bewoners van gedachte wordt gewisseld over wat men bijvoorbeeld vindt van een bestemming voor het lege voormalige brandweerterrein en van de reconstructie van de Westersingel . De Vereniging Binnenstad stelt dat de gemeente deze kwesties steeds weer vooruitschuift en wil dat er knopen worden doorgehakt. Andere onderwerpen die blijkbaar allemaal in dat ene uur besproken moeten worden, zijn het terugbrengen van een verbinding tussen het Havenkwartier en de oude binnenstad bij de Gevangenenpoort, een open Kaai en de parkeerproblematiek. Ook Stichting Stadsherstel zou zich inmiddels achter deze actie hebben geschaard, aldus het persbericht.

Teleurstellend

De gemeente heeft kennis genomen van het initiatief en wordt er niet blij van. Via de afdeling Voorlichting laat wethouder Patrick van der Velden weten deze aanpak teleurstellend te vinden. Woordvoerder Erwin Stander meldt namens het college en de wethouder: “Hij heeft namelijk de beste intenties gehad met het organiseren van een avond voor bewoners en een avond voor de raad over dit onderwerp. Vervolgens heeft hij ook nog met de Vereniging Binnenstad afzonderlijk rond de tafel gezeten hierover en dan is het op z’n minst jammer om te constateren dat we kennelijk niet in gezamenlijkheid over dit soort onderwerpen kunnen praten.”