Wonen in Scheldeflat vooralsnog slechts drie maanden, inschrijving is al gesloten

BERGEN OP ZOOM – In een persbericht laat Stadlander weten dat de Scheldeflat niet verhuurd gaat worden als langdurig onderkomen. Ook het aantal woningen dat voor antikraak wordt aangeboden is beperkt. Het gaat de corporatie er vooral om dat er door de tijdelijke bewoning een zekere sociale controle is, die onveilige toestanden kan voorkomen.

Pas op 1 maart heeft Stadlander de flat weer zelf in handen. Tot die tijd is tanteLouise-Vivensis nog huurder. Daarna wil de woningcorporatie er maximaal 20 woningen voor antikraak bewoning toestaan, vooralsnog voor een periode van drie maanden. Daartoe is de Rotterdamse vastgoedbeheerder en bemiddelaar VoorkomLeegstand.nl ingeschakeld, die via Facebook laat weten dat de inschrijving inmiddels is gesloten.

De antikraak bewoning is vooral bedoeld om onveilige en ongewenste situaties als wietteelt, illegale bewoning en brandstichting te voorkomen, voor een periode van een kwartaal. Gedurende die drie maanden gaat Stadlander bepalen wat er met de Scheldeflat moet gebeuren, in samenspraak met brandweer en de gemeente. Op dit moment zijn er blijkbaar nog geen concrete plannen.