Zusters leggen eerste steen Oncologie Centrum Bravis

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Een historisch moment in het Bravis Ziekenhuis, vestiging Roosendaal, donderdagmiddag: zusters van de orde van Franciscanessen van Charitas legden de eerste steen van het nieuwe Oncologie Centrum.

Een mijlpaal, want het Oncologie Centrum is volgens bestuursvoorzitter Hans Ensing voor Bravis 'het begin van een nieuw proces'. Na zijn openingswoord nam collega Hans Fabry, oncologisch chirurg en medisch manager het vervolgwoord: 'Een proces waarin Bravis wil faciliteren en inspireren en waarbij multidisciplinaire samenwerking zeer belangrijk is. Sinds de fusie tussen het Franciscus en Lievensberg is er veel werk verzet. Niet zonder slag of stoot uiteraard, maar één ding is zeker: zonder de fusie was dit Oncologie Centrum er nooit gekomen.'

Patiënt centraal

Het Oncologie centrum richt zich op volwassenen met veel voorkomende vormen van kanker. Gerard Groenendijk, zorgmanager Oncologie Centrum: 'Het moet laagdrempelig zijn, integrale zorg bieden en korte toegangstijden bewerkstelligen. Daarnaast investeren we in betere communicatie. Door veel gebruik van licht, kleur en prettige materialen moet het verblijf hier zo aangenaam mogelijk worden. De patiënt moet te allen tijde het gevoel hebben 'het draait om mij'. Alle ingrediënten samen maken het verschil en moeten leiden tot een healthy environment.'

Enkele getallen: er komen straks 41 bedden in de kliniek, 18 spreekkamers in de polikliniek en 16 behandelplaatsen in de dagbehandeling.

Vanzelfsprekend is ook aan de patiënten in Bergen op Zoom gedacht. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden dat patiënten uit Bergen op Zoom zoveel mogelijk terecht kunnen in hun eigen woonplaats.

Tekst en foto's: KijkopRoosendaal.nl