Zwembad de Melanen week later open

INGEZONDEN MEDEDELING (van de gemeente, bewerkt door de redactie)

HALSTEREN – Zwembad de Melanen gaat een week later open dan aanvankelijk was gepland. Niet op 21 april maar op maandag 29 april gaan voor het publiek de deuren weer open. Het bad was de afgelopen jaren sowieso altijd pas eind april geopend maar dat zou deze keer iets eerder gebeuren, was aangekondigd. De planning voor 21 april wordt echter niet gehaald omdat er op verschillende plaatsen lekkages zijn geconstateerd.

Na het ontmantelen van de blaashal over het bad, begin deze maand, is door het voltallige personeel hard gewerkt om de Melanen weer in orde te maken voor het buitenseizoen. Alle werkzaamheden lagen op schema voor de geplande opening op 21 april aanstaande. Bij het vullen van het recreatiebad werden echter lekkages geconstateerd. Daarom moet het bad opnieuw worden leeggepompt. Dit kost vanzelfsprekend extra tijd.

Online updates

Afhankelijk van de reparatiewerkzaamheden is de te verwachten openingsdatum nu vastgesteld op maandag 29 april. Het zwembad verstrekt updates over de exacte openingsdatum via de website. De reeds geplande voorverkoopdata blijven gehandhaafd. De Paasspeurtocht komt om deze reden wel te vervallen.

Abbonementhouders ontvangen nog wel een extraatje. Als straks De Schelp weer open gaat -naar verwachting in september- krijgen zij daar twee weken gratis toegang.