Zwembad voorlopig nog gesloten, directie ‘staat machteloos’

(Tekst: Han Verbeem, foto: Pixabay)

BERGEN OP ZOOM – Zwembad De Schelp blijft tot nader orde gesloten.  "De komende dagen wordt er nog hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het water- en het luchtsysteem voor het optimale klimaat in het zwembad", zo laat het management weten via social media. "Tot die tijd blijft het zwembad dicht. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet te zeggen." Deze week is het herfstvakantie voor de scholen en de directie heeft "boze en cynische reacties" ontvangen, waarvoor ze begrip toont. "We begrijpen heel goed dat deze sluiting bijzonder vervelend is. Het team van de Schelp staat op dit moment machteloos langs de zijlijn."

Sinds zondagochtend houdt het bad de deuren voor het publiek dicht, als gevolg van een storing met de chloortoevoer in het zwemwater.  "De storing is zondag weer hersteld en de installaties zijn maandag uitgebreid getest door de betrokken partijen." Echter: "De Schelp is technisch gezien een bijzonder complex gebouw, alle systemen houden met elkaar verband." Daarom blijft het bad gesloten tot 'de juiste balans' gevonden is.

Restituties abonnementsgeld

"Uiteraard volgt een restitutie voor al onze incasso-abonnementen", zo belooft het management. "Zodra we weer open zijn zullen we iedereen informeren over de wijze waarop we dit doen. Het uitdrukkelijk verzoek is dan ook de lopende incasso te respecteren en om deze reden niet te storneren." De medewerkers balen naar eigen zeggen nog wel het meest "omdat we onze mooie accommodatie in deze vakantieweek niet kunnen tonen aan onze bezoekers."

Vragen PvdA

Over de sluiting zal de gemeente nog een persbericht uitbrengen, zo is daarbij aangekondigd. PvdA-raadslid Joey van Aken heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het nieuwste débacle. Sinds de sluiting onthoudt het college van B&W zich echter van mediacommentaar en verwijst weer naar het management van het zwembad. "Dit gaat over bedrijfsvoering", aldus een woordvoerder van het college. De Schelp is nauwelijks vijf weken open geweest na een ingrijpende renovatie die anderhalf jaar heeft geduurd en ruim drie miljoen euro heeft gekost. Over de bouw, het achterstallige onderhoud en het gebruik van onveilige draagconstructies heeft de gemeenteraad een extern onderzoek laten uitvoeren. Binnenkort zal het rapport in de raad worden besproken.

  • Update: woensdagmorgen 16 oktober heeft het college van B&W een schriftelijke persverklaring doen uitgaan in gelijke bewoordingen, waarin vooral de hoop op een snelle oplossing wordt uitgesproken. "Zwembad de Schelp en de gemeente Bergen op Zoom vinden het erg vervelend voor alle betrokkenen en hopen dat het zwembad snel weer open gaat", aldus het bericht. Verder benadrukt het college: “Eén ding staat vast: de veiligheid van de bezoekers staat voorop.”