Bergse PvdA-fractie ‘op volle sterkte’ met nieuwe duo’s

Op de foto na de beëdiging. Van links naar rechts: afdelingsvoorzitter Yusuf Kaplan, duoraadsleden Sharinda Hanoman en Adam Ahajaj, fractieassistent Adrie Verbeem en fractievoorzitter Sahin Ergec. (Foto: PvdA BoZ / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – De gemeenteraadsfractie van de Bergse PvdA is in één klap verdubbeld: donderdag zijn de twee nieuwe duoraadsleden (Sharinda Hanoman en Adam Ahajaj) en de fractieassistent (Adrie Verbeem) benoemd. Tijdens de gecombineerde raadscommissievergadering Burger&Bestuur/Stad& Ruimte heeft burgemeester Frank Petter het drietal beëdigd. De PvdA-fractie bestaat nu uit zes mensen.

Met de aanvulling is de PvdA weer op volle sterkte, aldus fractievoorzitter Sahin Ergec. De sociaaldemocraten hebben drie raadsleden in de Bergse gemeenteraad. De functie van fractiesecretaris was al geruime tijd vacant en ook was de partij nog op zoek naar duo's. Met Hanoman en Ahajaj heeft de PvdA weer 'jong bloed' in de gelederen; beide zijn jonge twintigers en nieuwkomers in de Bergse politiek. Beiden zijn ze studerend. Sharinda Hanoman gaat zich op sociaal-maatschappeijk beleid richten; Adam Ahajaj op bestuurlijke dossiers. Ahajaj was tot voor kort lid van de Bergse Jeugdraad. Fractieondersteuner Adrie Verbeem is als seniore deskundige aan het team toegevoegd; tot zijn pensionering in 2013 was hij werkzaam in de reclame en actief in diverse besturen van maatschappelijke organisaties. Hij is de vader van raadslid Han Verbeem.