Aanleg glasvezel buitengebied in april van start

BRABANTSE WAL – Het was lang een wens van veel bewoners en ondernemers in de buitengebieden van de Brabantse Wal gemeenten: snel en betrouwbaar internet. Na een lange lobby en de nodige wervingsacties is het gelukt om voldoende animo te vinden. Wat later dan verwacht maar de aanleg gaat binnenkort toch echt beginnen.

Afgelopen voorjaar werd door een aantal bewoners en ondernemers fanatiek actie gevoerd, samen met de organisatie Glasvezel buitenaf. Uiteindelijk heeft ruim 70 procent van de inwoners uit het buitengebied een glasvezelabonnement afgesloten. Tijdens de campagne werd nog aangekondigd dat de aanleg ervan afgelopen najaar aan zou vangen. Dat is dus niet gelukt.

Ongeveer een jaar

De aanleg staat nu gepland voor medio april, wordt medegedeeld in een brief aan de bewoners van de betreffende gebieden. Glasvezel buitenaf heeft inmiddels de aannemer opdracht gegeven om de voorbereidende werkzaamheden op te starten. Op dit moment wordt het ontwerp met de betrokken gemeentes besproken en afgestemd. Als het ontwerp definitief is, kan de aannemer de planning afronden voor de uitvoering. Naar verwachting gaat de aanleg ongeveer een jaar in beslag nemen.

Stockfoto (aanleg glasvezel in Eersel): Pixabay / Anne Verschraagen