Aanmelden voor ‘Tusse de Schuifdeure’ kan weer

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Het motto van de Vastenavend is nog niet bekend, maar de organisatoren van ’Tusse de Schuifdeure’ zijn al volop bezig met het programma voor de editie van 2018. Deze zal plaats vinden op zaterdag 3 februari in de Stoelemat.

Al sinds 1989 is ‘Tusse de Schuifdeure’ in de huidige vorm het podium voor verborgen talent en ware ‘podiejumbééste’. Ieder jaar worden de Krabben en mensen die zich Krab voelen uitgenodigd het Vastenavendpodium te betreden. Zo ook dit jaar weer. Het ‘Schuifdeure-orkest’ o.l.v. Cees Simons staat weer garant voor de muzikale begeleiding van de artiesten. Voor de deelnemers zijn de ‘Schuifdeure’ uiteraard het hoogtepunt, maar de weg er naar toe is een warm bad.

Geen 'Bonte n'Avend' meer

‘Tusse de Schuifdeure’ is iets om samen naar toe te leven. Tot vorig jaar organiseerde de Stichting Vastenavend de ‘Bonte n’Avend’ waar de Krabben auditie konden doen voor ‘De Schuifdeure’. Dit jaar gaat de organisatie het anders doen. Eigenlijk weer net als vroeger. “Me gaan lekker nar de mense toe en luistere nar wasse wille brenge. Da makt altij veul enerzjie los en dan kenne me gelijk zien of daddet wa d’is en waar me meschient nog wa d’aan motte sleutele, as da d’al nòòdeg zou zijn.” Aanmelden kan tot 1 december via tds@stichtingvastenavend.nl.

Vanaf 15 december starten de eerste repetities. Deelname aan de repetities is verplicht. Niet alleen om te komen tot een goed programma, maar ‘Tusse de Schuifdeure’ is de laatste jaren ook uitgegroeid tot een ‘gròòte tillevisiesjow waar of dagge gin plankekoorts van oef te krijge’. Het artistiek team staat klaar om een ieder te helpen. En dat past bij het feest, laat Stichting Vastenavend weten. ‘Me viere n’t per slot van rekening same.’