Stichting Bevrijding Brabantse Wal biedt burgemeester bidboek aan

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL – Na de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Bergen op Zoom krijgt burgemeester Frank Petter een bidboek aangeboden. Stichting Bevrijding Brabantse Wal wil namelijk een informatiecentrum gaan ontwikkelen heeft daar ondersteuning bij nodig.

De herdenking van vrijdag 27 oktober vindt ’s morgens plaats (hier vind je het programma) op drie plaatsen in Bergen op Zoom. Direct na afloop van de laatste plechtigheid op het Thaliaplein achter de Sint Gertrudiskerk, is er voor de aanwezigen gelegenheid tot napraten met een kop koffie of thee. Dat gebeurt in de foyer van Stadsschouwburg De Maagd en duurt globaal van 11.30 tot 12.00 uur.

Ondersteuning

Tijdens die bijeenkomst zal Frans de Vos, voorzitter van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal, aan Burgemeester Petter het eerste exemplaar van een bidboek overhandigen. Dit document dient als  ondersteuning van de motivatie bij het streven van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal om een informatiecentrum te gaan realiseren bij de Canadese en Britse begraafplaatsen aan de Ruytershoveweg. De Stichting Bevrijding Brabantse Wal geeft met dit streven mede vorm aan de door de gemeenteraad van Bergen op Zoom uitgesproken wens om realisatie daarvan mogelijk te maken.