Aanslag met vuurwerkbom zet onderkomen kunstenaars blank

BERGEN OP ZOOM – Het onderkomen van een aantal kunstenaars aan de kometenlaan is afgelopen weekend bestookt met een vuurwerkbom. Stichting Kunstwerk Bergen op Zoom huurt het pand en ziet de daad als een aanslag.

In het dak van het voormalige wijkgebouw is een gat geslagen van ongeveer vijf centimeter. Volgens de kunstenaars kan het alleen door een vuurwerkbom zijn veroorzaak. Ze hebben er zelfs beeld van. Het gevolg was een enorme lekkage en de nodige schade aan materieel en kunst, die waarschijnlijk oploopt tot vele duizenden euro’s.

Het werd zondagochtend ontdekt door één van de kunstenaars. Ze hebben vervolgens zelf het dak moeten dichten omdat er geen bedrijven te vinden waren die meteen konden komen. Ook binnen is de ravage groot, het vocht heeft het plafond en veel van wat er onder stond aangetast.

Vaker overlast en geweld

De gedupeerde kunstenaars huren er ruimtes van Stichting Kunstwerk Bergen op Zoom en hebben vaker overlast van jongeren, bijvoorbeeld omdat zij het pand bekogelen met stenen en vuurwerk. Beelden van een bewakingscamera hebben inmiddels duidelijk gemaakt dat de bom vrijdagavond op het dak is gegooid. De huurders gaan bij de politie aangifte doen en vinden dat de zaak als een aanslag moet worden behandeld.

Foto’s: Stichting Kunstwerk Bergen op Zoom