Aantal percelen Oude Molen via gemeente weer in de verkoop

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM – Het bedrijventerrein Oude Molen is zeker nog niet vol. Dat heeft onder meer te maken met de optie die een projectontwikkelaar had op een aantal stukken grond. Daar is echter slechts in enkele gevallen wat mee gedaan. De gemeente neemt nu zelf de regie en gaat de percelen in de etalage zetten.

In 2004 werd een overeenkomst gesloten met Focus Projectontwikkeling BV. Dit bedrijf had de optie om van de gemeente 9 percelen grond te kopen op bedrijventerrein Oude Molen in Halsteren en die door te verkopen aan bedrijven die daar een bedrijfspand op willen bouwen. In al die jaren zijn er maar 3 van de 9 percelen verkocht.

De gemeente heeft er echter belang bij om ook de andere kavels op korte termijn in de markt te zetten en te verkopen. Om dit mogelijk te maken is wethouder Coppens namens het college een beëindigingsovereenkomst overeengekomen met Focus. De projectontwikkelaar betaalt de gemeente een financiële vergoeding van 250.000 euro, voor het bouwrijp maken van de bodem op de verkochte grond.

Hierna kan de gemeente de overige percelen actief gaan aanbieden aan bedrijven die zich op Oude Molen willen vestigen. De opbrengsten zijn nog altijd hard nodig om tekorten in de gemeentebalans aan te vullen. Het is dus goed alleen al daarom nieuws dat er al een aantal serieuze gegadigden zijn voor de percelen. Natuurlijk is het voor het aanzien van het bedrijventerrein ook een verbetering. Daarnaast levert de nieuwe bedrijvigheid vast weer banen en economische groei op.