Acht nieuwe Coronabesmettingen bij Bravis Roosendaal

Redactie: Han Verbeem, foto: Pixabay / D. Stojanovic

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Er zijn in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal drie besmette patiënten opgenomen. Dat heeft het ziekenhuis donderdagmiddag bekendgemaakt. “Zij liggen in strikte isolatie.” Daarnaast zijn vijf medewerkers positief bevonden op het Coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal besmette medewerkers op acht, na de drie positieve Coronauitslagen van eerder deze week. “Alle betreffende medewerkers zijn in thuisisolatie.

De personele capaciteit in het Bravis ziekenhuis is nog altijd voldoende, zo benadrukt men. “Wel wordt het steeds lastiger om de voorraad materialen op peil te houden. Zoals elders in Nederland worden middelen schaars, ook door de toenemende exportproblemen vanuit het buitenland. Het voorraadbeheer wordt continu gemonitord en waar nodig wordt actie ondernomen.”

Aanvullende maatregelen Bravis ziekenhuis

Onder invloed van de huidige ontwikkelingen heeft het Bravis ziekenhuis verdere aanvullende maatregelen genomen. Dat zijn:

Handhygiëne. Bij de ingangen van de poliklinieken en de hoofdingang staan handalcohol-dispensers voor patiënten en bezoekers. Gezien het belang van een goede handhygiëne staan vanaf donderdag vrijwilligers klaar om patiënten en bezoekers hier nogmaals op te attenderen.

Eén begeleider per patiënt. Naast de beperking van het bezoek (een bezoeker per patiënt) wordt ook een dringend verzoek gedaan aan patiënten om naar een afspraak in het ziekenhuis of bezoek aan de spoedeisende hulp slechts één begeleider mee te brengen. Vertoont de begeleider verkoudheidsverschijnselen, dan wordt geadviseerd een andere begeleider mee te brengen.

Digituin tot nader order gesloten. Op beide locaties is de Digituin gesloten.