Paralympische sport goalball in regio West-Brabant

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay / A. McNaught)

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT – De gezamenlijke buurtsportcoaches van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Roosendaal willen goalball organiseren voor mensen met een visuele beperking. Zij onderzoeken momenteel of hiervoor voldoende interesse is in de regio.

Goalball is een Paralympische teamsport voor mensen met een visuele beperking, waarbij het de bedoeling is om de rinkelbal in het doel van het andere team te werpen. Doordat iedereen met een geblindeerde bril speelt, moeten spelers zich op het gehoor oriënteren op de bal. Er worden verschillende verdedigingstechnieken en aanvalstechnieken gebruikt om het spel te kunnen winnen.

Interesse

Mensen die interesse hebben in goalball kunnen tot en met vrijdag 3 april 2020 contact opnemen met een buurtsportcoach. Voor de gemeente Bergen op Zoom is dat Roel van Tiggelen, e-mail: r.vantiggelen@fitfabriekboz.nl

Goalballclinic

Bij voldoende interesse zullen de plannen voor het initiatief verder uitgewerkt worden. In eerste instantie zal dan een goalball-clinic worden georganiseerd om de deelnemers kennis te laten maken met deze sport.