Achtervolging eindigt tegen boom

BERGEN OP ZOOM – De automobilist, die woensdagavond op de Ruytershoveweg tegen een boom is gebotst, blijkt een 21-jarige Bergenaar die op de vlucht was voor de politie. Bij een verkeerscontrole aan de Bergsebaan negeerde de man een stopteken waarna een achtervolging werd ingezet. De vluchtende automobilst verloor de macht over het stuur en vloog aan het einde van de weg uit de bocht. Hij raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn wagen worden geknipt. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend. De auto is weggetakeld, in het wrak is een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Rond kwart over acht houden agenten een verkeerscontrole op de Bergsebaan en controleren diverse passerende voertuigen. Op een zeker moment komt de wagen in beeld die, zo blijkt uit de kentekenggegevens, geen verzekering heeft. De agenten besluiten het voertuig een stopteken te geven en rijden achter de auto aan.

Vol gas

Wanneer de bestuurder dat in de gaten heeft, geeft hij ineens vol gas en gaat er vandoor. De achtervolgende agenten minderen kort daarop vaart vanwege het gladde wegdek. De vluchtende bestuurder houdt vol gas en rijdt rakelings langs een andere personenauto. Deze moet snel de berm insturen om een aanrijding te voorkomen.

Macht over het stuur verloren

Op diezelfde weg verliest de bestuurder op een gegeven moment de macht over het stuur en komt hard tot stilstand tegen een boom . De agenten snellen naar de auto toe en ontfermen zich over de bestuurder die in eerste instantie niet aanspreekbaar is. Zijn auto zit flink in elkaar en de brandweer wordt ter plekke geroepen om de bestuurder uit zijn voertuig te knippen. Inmiddels zijn ook andere agenten aangekomen om hun collega's te assisteren bij deze zaak. Zij horen onder andere getuigen van het incident.

Ongevalsanalyse

Ook de Verkeers Ongevallen Analyse dienst komt ter plaatse om het ongeval te analyseren, er worden foto's gemaakt van de gehele situatie en de verdachte wordt door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt, door een arts, bloed afgenomen van de 21-jarige verdachte die inmiddels wel weer aanspreekbaar is, om uit te sluiten of hij onder invloed is van bijvoorbeeld alcohol. Uit voorzorg is zijn rijbewijs ingenomen door de politie. Het bloedmonster is opgestuurd naar het NFI voor onderzoek.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant