Actie Bergse Wandelclub krijgt complimenten van wethouder

BERGEN OP ZOOM – De Bergse Wandelclub ging tot nu toe altijd 's ochtends bijtijds op pad. Woensdagavond was voor het eerst dat daar van werd afgeweken. De start- en eindlocatie waren deze keer bij SPADO. En wel met een goede reden: er wordt geld ingezameld voor de G-atleten hier.

De enorme plensbui mocht de pret niet drukken op en voor de tribune bij het SPADO sportveld. Een demonstratie geven zat er in de hevige regen niet in, maar de G-atleten lieten met alle plezier wel even hun RaceRunners zien. Dat zijn een soort grote driewielers zonder pedalen maar met een borststeun, waarin je kunt hangen of zitten en toch volop bewegingsvrijheid hebt, ook op bijvoorbeeld de sintelbaan.

Trotse sporters

Het plan was dat de G-atleten nog een rondje zouden maken, samen met de Bergse Wandelclub. Om te laten zien wat ze er mee kunnen aan de genodigden, de pers maar zeker ook wethouder Evert Weys en sponsor Frank Vekemans van indoor carwash Washin7. Dat zat er door de enorme bui niet in. Desondanks was ook door het korte moment dat de RaceRunners werden getoond wel duidelijk hoeveel plezier deze sporters ervan hebben. Daarom wil SPADO er graag meer aan kunnen schaffen.

De club heeft nu drie exemplaren in eigen beheer, zo kunnen G-atleten er kennis mee maken. Maar er zijn nu elf sporters die er één nodig hebben. Een aantal heeft zelf zo'n hulpmiddel kunnen aanschaffen maar SPADO wil graag iederéén de kans geven mee te doen. Met die gedachte is de Bergse Wandelclub het enorm eens. Daarom klopten ze bij Washin7 aan en eigenaar Vekemans wilde graag helpen. Hij heeft tegoedbonnen ter beschikking gesteld die de wandelaars verkopen. De opbrengst is volledig bestemd voor de aanschaf van nieuwe RaceRunners. Dat verdient "grote waardering", sprak wethouder Weys. Die natuurlijk ook de Bergse Wandelclub complimenteerde met de uitvoering van dit plan. Tevens gaf hij SPADO een pluim voor de wijze waarop G-atleten hier de ruimte en begeleiding krijgen. Er volgde een welgemeend applaus voor alle betrokkenen.

Wil je dit doel graag steunen en ook een Washin7 wasbeurt aanschappen t.b.v. de RaceRunners? Stuur dan een e-mail naar bergsewandelclub@kpnmail.nl en zij regelen het voor je.