Actie voor nieuw schaap en anti-vandalisme scherm Kerststal: ‘geef gul’

Foto: Pixabay/Geralt

BERGEN OP ZOOM – De diefstal en vernieling van een kerstbeeld uit de stal van de St Gertrudiskerk houdt de gemoederenbehoorlijk bezig. Pastoor Paul Verbeek is nauwelijks bekomen van de schrik maar tegelijkertijd blikt hij ook vooruit: volgend jaar moet de kerststal met een plexiglazen scherm beschermd worden tegen vandalisme. En dat kost geld. Vandaar dat er een actie is om de benodigde financiën in te zamelen. De pastoor doet de oproep om 'gul te geven' voor het behoud van de stal én natuurlijk om te zorgen dat de stal weer compleet wordt met een nieuw schaap.

De stal, die met de kerstdagen aan de buitenmuur van de Gertrudiskerk staat, is een jaarlijks terugkerende traditie tijdens de Kerstdagen. Vrijwilligers en medewerkers besteden vele tientallen uren om de kerststal  tijdig op orde te krijgen. De diefstal van het schaapsbeeldje, en de vernieling ervan, komt daarom als een grote teleurstelling. De beelden zijn nu provisorisch met plastic tyrips vastgemaakt aan de stal maar dat is slechts een tijdelijke oplossing, zo benadrukt Verbeek.

Fondsenwerving

Via KijkopBergenopZoom.nl doet pastoor Verbeek een oproep om de aanschaf van een nieuw beeld en de financiering van het diefstalbestendig maken van de stal, te ondersteunen. Dat kan door overmaking van een bijdrage op rekening  NL35 RABO 0106 1043 30, onder vermelding van 'schaap'. DIt t.a.v. de RK Lievevrouweparochie Bergen op Zoom. (Lievevrouweparochie is een ANBI instelling, groepsbeschikking RSIN 002609411).