Bergse politie toont vuurwerkongeval als waarschuwing

BERGEN OP ZOOM – 'Beelden kunnen als schokkend worden ervaren!" Met die tekst heeft Politieteam Bergen op Zoom een filmpje online gezet van een vuurwerkongeval dat vorig jaar plaatsvond.

'Pas op met vuurwerk!', schrijven de Bergse agenten op hun Facebookpagina. 'Het jaar 2017 nadert het einde en dat is voor veel personen het moment om tijdens de jaarwisseling vuurwerk af te steken. Helaas gebeuren er incidenten waarbij er slachtoffers zijn met het afsteken van vuurwerk. Let goed op elkaar en anderen. Zorg ervoor dat men veilig vuurwerk afsteekt en dat pijlen en potten stevig staan! Omstanders kunnen ook slachtoffer worden!'

Ze tonen daarbij een opname die vorig jaar werd gemaakt. Daarop gaat het mis met vuurwerk en dat is te zien maar vooral te horen. Zowel een omstander als de maker van het filmpje werden geraakt. Ze moesten zich bij de huisartenpost laten behandelen wegens een brandwond op het hoofd en verschroeide haren. De beelden zijn door Politieteam Bergen op Zoom op Facebook gezet, in overleg met het slachtoffer, om mensen bewust te maken van de gevaren van vuurwerk.