Kerstdrama: verloren schaap eindigt op de milieustraat

Pastoor Paul Verbeek met het schaapsbeeldje dat is overgebleven. Het tweede, gestolen exemplaar blijkt reddeloos verloren en is in brokstukken bij het vuil gezet. (Foto: Lievevrouweparochie Bergen op Zoom)

UPDATE: Er is inmiddels een fondsenwervingsactie om een nieuw schaapje aan te schaffen en de stal te beschermen tegen vandalisme…. LEES VERDER

BERGEN OP ZOOM – Het verloren schaap uit de kerststal ligt op de vuilstort. Naar nu blijkt, is het beeldje in stukken en brokken door een buurtbewoner aangetroffen op staat; deze zette de restanten naast een afvalcontainer op de hoek van de Bosstraat en Kloosterstraat. Daar zijn ze vermoedelijk door Saver meegenomen. Pas toen er berichten kwamen over de vermissing, besefte de bewoner zich dat het om het gestolen kerstbeeld ging en waarschuwde per mail de pastoor. Het schaap was toen al reddeloos verloren, zo bevestigt een medewerkster van de Lievevrouweparochie.

Het is een klein drama voor Paul Verbeek en de medewerkers en vrijwilligers van de Lievevrouweparochie. Vrijdagavond vóór Kerst wisten onbekenden langs het hek van de St Gertrudiskerk te glippen en namen één van de twee schaapsbeeldjes mee. Waarschijnlijk pure baldadigheid en vandalisme, want enkele straten verder werd het in brokstukken achtergelaten. Een oproep in de media, waaronder op KijkopBergenopZoom.nl, heeft er toe geleid dat een oplettende omwonende de parochie waarschuwde.

Duidelijkheid

De Lievevrouweparochie laat weten teleurgesteld te zijn, maar tegelijk is er ook duidelijkheid wat er met het kerstbeeld is gebeurd. Het is de bedoeling om volgend jaar de Kerststal weer compleet te maken en er zal een nieuw schaapsbeeld moeten komen. Ook is de parochie van plan de stal af te schermen met een plexiglazen plaat om het geheel tegen vandalisme te beschermen.