‘Action Kastanjelaan enkele weken dicht’

BERGEN OP ZOOM – De Action aan de Kastanjelaan blijft nog zeker twee weken dicht, zo blijkt uit de eerste inventarisatie na de brand. Hoewel de discounter zelf niet direct door de brand getroffen is, is er wel aanzienlijke schade en overlast door ondermeer bluswater en rook. Klanten kunnen voorlopig terecht bij de Action-vestiging in De Zeeland.

Volgens medewerkers van het bedrijf moet de vestiging leeggehaald worden: de voorraad wordt omgewisseld, en het pand grondig gereinigd. De bestaande voorraad wordt afgevoerd. Dezelfde procedure heeft Action drie jaar geleden ook gevolgd, toen de in de naburige supermarkt ook brand was uitgebroken. Over de te verwachten omvang van de schade kan het bedrijf geen mededelingen doen.

Dichtgespijkerd

Het lot van supermarkt Oranje is onzeker. Het pand is geheel dichtgespijkerd en maakt een desolate indruk; de uitbaters van de Turkse buurtsuper zijn momenteel niet bereikbaar. Ook de toegangen van de woningen zijn verzegeld. Volgens de brandweer heeft de brand gewoed in het trappenhuis en in de supermarkt zelf. Onderzocht wordt nu of er sprake is van één of van twee verschillende brandhaarden. Politie en brandweer voeren een onderzoek uit.

Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven