Nieuw boek van Jean-Paul Heck. Eerste exemplaar voor burgemeester Petter

BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Frank Petter krijgt op zaterdag 28 november, ergens tussen 17.00 en 18.00 uur, het eerste exemplaar overhandigd van het boek "2015 in Soundz". De maker ervan is Jean-Paul Heck, die hiervoor hulp kreeg van uitgeverij Luitingh-Sijthoff en een aantal journalisten. Het officiële moment gaat zich tijdens een besloten bijeenkomst afspelen in Boekhandel Quist en gaat gepaard met een intiem acoustisch optreden van de Led Zeppelin tribute band Steeler.

Jean-Paul laat het echter niet bij die bijeenkomst voor genodigden alleen. Op 12 december wordt de presentatie iets meer rock'n'roll over gedaan bij De Waterput. Dan is iedereen van harte welkom en treedt Douwe Bob op, een muzikant waar Jean-Paul veel bewondering voor heeft. Ook over hem staat een verhaal in het boek. "De reden waarom ik juist voor het verhaal van Douwe Bob heb gekozen, is omdat hij praat met een bezieling die ik nog maar zelden bij een jonge artiest tegenkom. Douwe is geen jongen van de opsmuk of mooie woorden. En dat vind ik in deze tijd echt een heel bijzondere kwaliteit. Daarom ben ik ook supertrots dat hij tijdens mijn boekpresentatie een paar nummers wil spelen", laat Heck weten.

Een overzicht van pop die télt

2015 in Soundz is een pop- en rockjaarboek dat belangrijke ontwikkelingen, vernieuwingen en successen van dit jaar weergeeft, in interviewvorm. Met spraakmakende namen als Keith Richards, B.B. King, Mark Knopfler, Paul McCartney, Bryan Adams, Neil Diamond, Dave Grohl, Mumford & Sons, Ennio Morricone en Robert Plant. Het voorwoord werd geschreven door Leo Blokhuis. Diverse popjournalisten van Soundz werkten er aan mee en proberen een gids te bieden die wijst richting muziek die er toe doet.

Popjournalist Jean-Paul Heck (1965) is hoofdredacteur van Soundz en winnaar van de Jip Golsteijn Journalistiekprijs. Hij schrijft onder meer voor Algemeen Dagblad en Jazzism. Eerder was Heck actief voor Aloha, Oor, Nieuwe Revu, De Telegraaf en de gpd-bladen, waaronder BN/De Stem.

Het programma van 12 december, in muziekspeciaalzaak De Waterput, Bosstraat 36 Bergen op Zoom:

  • 15.00 uur: uitreiking exemplaar 2015 in Soundz aan Douwe Bob
  • 15.10 uur: optreden Douwe Bob
  • 15.30 uur: signeersessie Jean-Paul Heck
Titelinformatie: 2015 in Soundz – Jean-Paul Heck | Paperback | 272 blz. | € 14,99 | ISBN 978 90 245 7039 3 | inclusief fotokatern

Portretfoto: Andreas Terlaak