Ad van der Wegen stopt als raadslid

Na zeventien jaar neemt Ad van der Wegen afscheid van de lokale politiek. (Foto: KijkopBoZ)

BERGEN OP ZOOM – PvdA-raadslid en oud-wethouder Ad van der Wegen (53) stopt met de politiek en verlaat de Bergse gemeenteraad. Bij de raadsvergadering van aanstaande donderdag zal hij zijn werkzaamheden neerleggen. Van der Wegen wordt in de raad opgevolgd door Han Verbeem.

"Recent ben ik benaderd om een aantal projecten binnen de gemeente op te pakken", zo schrijft hij in zijn ontslagbrief, die vandaag door de gemeente is gepubliceerd. Eén en ander is volgens hem niet meer combineerbaar met het raadswerk en heeft hem doen besluiten om zijn politieke loopbaan te beëindigen. "Hoewel het afscheid mij niet onberoerd laat, is het goed om plaats te maken", aldus Van der Wegen. "Als voormalig bestuurder is het immers niet altijd gemakkelijk de rol van raadslid te vervullen."

Politieke loopbaan

Van der Wegen was sinds 1999 actief in de Bergse PvdA; aanvankelijk als afdelingsbestuurder en duo-raadslid. In 2002 werd hij in de raad gekozen; hij werd fractievoorzitter in 2006 en vervolgens wethouder in 2009. Als collegelid beheerde hij onder meer de portefeuille Financiën en later Ruimtelijke Ordening. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 keerde de PvdA niet terug in de coalitie en werd Van der Wegen opnieuw raadslid.