Agressieve automobilst (39) in de boeien geslagen

De man is geboeid afgevoerd en zit nu achter slot en grendel, in afwachting van zijn verhoor. (Archieffoto)

BERGEN OP ZOOM – Een agressieve automobilist (39) is door de politie aangehouden, nadat hij rond vier uur vanmorgen slingerend op de weg was gesignaleerd. Dat was ter hoogte van het Bastiaansblok. De man had vervolgens een aantal stoptekens genegeerd en toen hij uiteindelijk aan de kant werd gezet weigerde hij mee te werken aan een blaastest. De Bergenaar gedroeg zich zó agressief dat de agenten extra assistentie nodig hadden om de man in bedwang te houden. Hij is geboeid meegenomen naar het bureau.

Ondanks diverse stoptekens weigerde de automobilist te stoppem, zo laat de politie weten. "Agenten hadden geprobeerd de man tot stoppen te bewegen door met hun koplampen te seinen, maar de man reed gewoon verder." Uiteindelijk stopte de man dan toch en stapte uit zijn auto. "Hij liep meteen naar de agenten toe en nam een agressieve houding aan. De agenten zijn uit hun dienstvoertuig gestapt en probeerden de man te kalmeren. Het rijbewijs van de man werd gevraagd, maar dit weigerde hij te overhandigen."

Wederspannigheid

Volgens de politie "stuurde de man stuurde erop aan dat hij zou worden aangehouden en dat is uiteindelijk ook gebeurd." Hierbij verzette de 39-jarige man zich op een dusdanige manier dat er collega’s van de agenten bijgeroepen moesten worden om te assisteren, aldus de politie. De Bergenaar is uiteindelijk aangehouden vanwege het niet voldoen aan een bevel en vanwege wederspannigheid. Hij zit nog vast en zal later vandaag gehoord worden over de zaak.

Bron: Politie RE Zeeland-West-Brabant