Akkoord over 70 zorgwoningen in Markiezaten en ScheldeVesting

Foto's 1 en 2: Schetsmatig zijaanzicht van het woningbouwproject aan de Zuiderdreef-Strandkrab en de locatie in de Markiezaten. Foto 3 en 4: een artist impression van de zorgappartementen die op het vestingwerk Paravicini gebouwd worden en de huidige locatie, tussen de Nieuwe Kaai en de Vierlinghweg. (Tekst en foto 4: KijkopBergenopZoom.nl / illustraties 1 t/m 3: gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Het Bergse college heeft overeenstemmingen gesloten met ontwikkelaars van twee woningbouwprojecten voor de realisatie van in totaal 70 zorgwoningen en 61 huurappartementen: één project wordt ontwikkeld aan de Zuiderdreef-Strandkrab in wijk Markiezaten, en één aan Paravacini in het deelplan Nieuwe Vesting-Noord van de wijk Scheldevesting. Dat hebben wethouders Barry Jacobs en Annette Stinenbosch woensdag bekendgemaakt.

Op het voormalige vestingwerk Paravacini komen twee appartementencomplexen, waarvan één met 22 woonzorgstudio's voor dementerende ouderen; daarin zijn ook algemene ruimten ondergebracht, aldus Stinenbosch. "De zorgwoningen behoren qua prijsklasse tot de middencategorie." Daarnaast komen in het tweede gebouw 28 vrije-sector huurappartementen; bij het totaal zijn 36 parkeerplaatsen voorzien.

Markiezaten

Aan de Strandkrab en Zuiderdreef komen eveneens twee meerlaagse gebouwen met daartussen een gezamenlijke parkeervoorziening, zo meldt wethouder Jacobs: "Het eerste gebouw bevat 48 zorgeenheden en het tweede bevat 33 huurappartementen." Met deze ontwikkeling wordt volgens de lokale bewindslieden verdere invulling gegeven aan het gebied 'De Markiezaten'.