Blog: Wie ben jij nou ècht?

Wie ben jij zonder je carrière, diploma's, status…?

Als ik aan je vraag 'Wie ben jij?', ga je vast en zeker vertellen over wat je allemaal kunt, wat je hebt bereikt en waar je staat op de ladder van het leven. Maar stel dat ik wil weten wie jij bent zonder dit alles, weet je dan wie je bent?

Door: Annelies Voss

We zijn zo afgestemd op de maatschappij waarin wij worden afgemeten aan de hand van diploma's, CV's, carrière, auto, huis en status in het algemeen. Zonder dat wij het merken, zijn we afgedwaald van wie wij ècht zijn. Onze persoonlijkheid hangt niet af van al deze verworven kennis. Wie ben jij diep van binnen, zonder al deze "juwelen" waarmee wij ons behangen?

Ieder mens is bijzonder, karakters zijn zò mooi om te zien als je door alle façades heen kunt kijken. 
Laat jij jezelf weleens zien zoals je écht bent? We zijn gedreven, laten ons drijven en doen mee met wat iedereen doet in de drukke malle molen van alle dag. Is jouw agenda ook altijd volgeboekt met verplichte afspraken? Durf je ook weleens nee te zeggen? Gewoon omdat je geen zin hebt in verplichtingen even gewoon niet! Wat zou je mij antwoorden als ik je vraag wie jij bent?

Ken je jezelf eigenlijk wel? Wat zit er onder die drukke façade naar de buitenwereld? Ik weet zeker dat ook jij een mooie binnenkant hebt die anderen graag zouden willen zien. Neem eens de tijd met een kop thee of koffie erbij en schrijf voor jezelf op wie je nu echt bent. Wij Nederlanders vinden het lastig om positief te zijn over onszelf, zijn bescheiden. Maar schrijf nou eens op wie je bent, wat je kwaliteiten zijn, waar je blij van wordt, waar je verdrietig van wordt. Kortom, wie ben jij zonder alle prestatiegerichte doelen die je hebt behaald in het leven?

Inzicht krijgen in je eigen persoon geeft licht op hoe je leeft, reageert en lief hebt. Neem die tijd en kijk in de spiegel, zonder al die "juwelen", kijk in je ogen en zeg 'Hallo wie ben ik?' Ik ben heel benieuwd wat voor inzicht je krijgt over jezelf, laat het mij weten in een reactie.

Liefs Annelies

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl