Brand bij zwembad De Schelp

De brandweer was met diverse blusvoertuigen snel ter plaatse. Tijdens de bluswerkzaamheden heeft de politie de noordzijde van de Boulevard afgezet; het verkeer werd omgeleid. Volgende foto: het zwembad in verbouwing, tijdens het bezoek van de raadsleden vorige week donderdag. (foto 1: politieteam Bergen op Zoom / Facebook; foto 2: KijkopBergenopZoom.nl)

BERGEN OP ZOOM – Bij zwembad De Schelp heeft dinsdagmorgen brand gewoed in de tussenruimte van een spouwmuur; deze zou zijn ontstaan tijdens laswerkzaamheden – zo meldt de Veiligheidsregio MWB. Daarbij is het gebouw direct ontruimd en alle medewerkers zouden in veiligheid zijn gebracht. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Tegen het einde van de ochtend was de brand geblust en is het sein 'brand meester' gegeven.

Het is niet bekend of zich ook persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Zwembad De Schelp ondergaat momenteel een ingrijpende verbouwing, nadat roestvorming was geconstateerd bij roestvrijstalen onderdelen in de constructie. Het gebouw is sinds maart 2018 gesloten en de verbouwing zou na de zomer voltooid zijn, zo kregen de Bergse gemeenteraadsleden te horen. Vorige week donderdag was er nog een rondleiding over de bouwplaats voor geinteresseerde poilitici. 

Een gemeentewoordvoerder kan dinsdagmorgen desgevraagd nog niet zeggen hoe groot de schade is en wat de gevolgen zijn voor de oplevering van het zwembad. Politie en brandweer voeren een sporenonderzoek uit.